Costa Rica Perezoso

From 47,00 lei

Cafea de specialitate, 100% Arabica, proaspat prajita in Bucuresti.

Note de mandarine, goji, merișoare, dulceață plăcută de zmeură.

Punctaj SCA (Specialty Coffee Association):  86.75 puncte

 

Din dorinta de a va oferi o experienta cat mai completa si delicioasa, prajim si livram saptamanal, doar pe baza de comanda, in limita stocului de cafea verde disponibil.

Gramaj :
+ -8 more
Grad de macinare :
+ -6 more
Sterge selectia
Plata online securizata
Plata online
SKU: cafea-de-specialitate-proaspat-prajita-costa-rica-tarrazu Categorie: Etichete: , , , ,
Descriere

Deși Costa Rica este o țară relativ mică, clima este foarte diversificată, iar impactul său asupra creșterii boabelor de cafea este foarte important.

Cafeaua pe care noi am ales-o provine din ferma El Perezoso, Cooperativa Coopro Naranjo. Aceasta funcționează de peste 40 de ani și reunește micii producători din regiunea Văii de Vest. Cooperativa are peste 2000 de fermieri și oferă adesea training-uri de perfecționare a metodelor de procesare, agronomie și suport pentru membrii săi. Fermierii trebuie să îndeplinească cerințele cooperativei pentru a li se lua în considerare cafeaua pentru microloturi și dacă le îndeplinesc cu brio, primesc un avans în numerar de 111 000 de coloni (aprox. 180$). Cireșele de calitate superioară destinate microloturilor sunt livrate direct la cooperativă. Acolo sunt uscate pe paturi africane (suspendate) timp de 18 zile. Loturile El Perezoso sunt în mare parte cultivate în Los Robles, una dintre zonele de deal ale regiunii.

Această regiune și întreaga Costa Rica au fost afectate de uragane devastatoare și mai multe evenimente meteorologice cu adevărat extreme în ultimii ani. Recolta din acest an este, prin urmare, ușor mai mică decât în anii anteriori, dar, pe de altă parte, are o calitate superioară.

Origine: Costa Rica
Regiune: West Valley
Altitudine: 1540m
Varietate: Varietăți Mixte
Recoltă: Oct-Mar
Procesare: Natural
Cup Scoring: 86,75

Profil prăjire: OMNIROAST
Notă: Pentru un potențial maxim recomandăm degazarea cafelelor de la data prăjirii:
7 zile filtre, 10 zile espresso

Additional Information
Gramaj

200 gr, 1 kg

Grad de macinare

Boabe, Espresso, Filtru, Ibric

Note de gust

Alune – Nuci – Arahide, Fructe de padure

Origine

America Centrala

Punctaj SCA

80+ Speciality Coffee