Brazilia Rancho Grande

From 30,00 lei

Cafea de specialitate, 100% Arabica, proaspat prajita in Bucuresti.

Note de caise, mere, migdale, ceai negru și ciocolată cu lapte.

 

Punctaj SCA (Specialty Coffee Association):  84 puncte

Din dorinta de a va oferi o experienta cat mai completa si delicioasa, prajim si livram saptamanal, doar pe baza de comanda, in limita stocului de cafea verde disponibil.

Gramaj :
+ -8 more
Grad de macinare :
+ -6 more
Sterge selectia
Plata online securizata
Plata online
SKU: cafea-de-specialitate-proaspat-prajita-brazilia-rancho-grande Categorie: Etichete: , , , , ,
Descriere

Producția de cafea a început la ferma Rancho Grande în 1933, când domnul Aneite Reis a moștenit 5 hectare de culturi pentru a începe producția. Astăzi, ferma este condusă de fiul si nepotul său José Carlos Reis și Flávio (FAFA) Reis. Ferma are de asemenea, multe vaci pentru producția de lapte și carne. Misiunea fermei este de a produce în mod responsabil cafea de cea mai înaltă calitate posibilă, fără a neglija importanța protejării mediului și a îngrijirii bunăstării angajaților săi. Majoritatea angajaților trăiesc în incinta fermei în case cu energie electrică și alimente subvenționate. Fermă este deschisă schimbărilor și noilor metode de procesare a cafelei. S-au realizat investiții considerabile pentru a ajuta la îmbunătățirea calității și profilului cafelei pe care o produc.

Odată ce cafeaua a fost recoltată, este apoi separată în funcție de nivelurile de coacere. Cireșele coapte sunt apoi alese pentru a fi puse în cutii speciale de uscare. Aceste recipiente au un grătar ventilat în partea de jos pentru a permite circularea aerului de jos în sus prin cireșele de cafea. Inițial, aerul rece va fi suflat timp de 12h pentru a ajuta la încetinirea proce- sului de fermentare și apoi treptat temperatura aerului va fi crescută pentru a permite uscarea între 7 – 10 zile. Există două termometre la adâncimi diferite pentru a asigura o tem- peratură sigură si constantă. După uscare, cafeaua este lăsată să se odihnească timp de aproximativ 1 – 2 săpt. înainte de a fi procesată. Această metodă a permis producția de pro- file mai fructate și cu un gust mai proeminent.

 

Origine: Brazilia
Regiune: Tres Pontas, Sul de Minas
Altitudine: 970 m
Varietate:  Acaia
Recoltă: Oct-Ian
Cup Scoring: 84

Profil prăjire: ESPRESSO
Notă: Pentru un potențial maxim recomandăm degazarea cafelelor de la data prăjirii:
7 zile filtre, 10 zile espresso

Additional Information
Gramaj

200 gr, 1 kg

Grad de macinare

Boabe, Espresso, Filtru, Ibric

Punctaj SCA

80+ Speciality Coffee

Origine

America de Sud

Note de gust

Alune – Nuci – Arahide, Ciocolata